Aarhus City Lab

Nyheder

Oprettet: 02. januar, 2018

18. december 2017 afholdt repræsentanter fra alle fem nordiske lande en workshop i København, hvor målene for fremtidens Smart City blev diskuteret. Dette var første møde i et nyt samarbejde, hvor byer i norden vil samarbejde om udviklingen af Smart Cities.

Oprettet: 02. januar, 2018

I magasinet California Management Review er Smart City Aarhus fremhævet som en førende aktør på globalt plan i forhold til andre Smart Cities. Det er bl.a. på grund af den grønne profil og den digitale infrastruktur.

Oprettet: 23. november, 2017

I takt med at den digitale og teknologiske udvikling sætter sit præg på samtlige brancher og organisationer, er der et stadigt større fokus på, hvad automatisering og kunstig intelligens egentlig betyder for vores arbejdsmarked og fremtidige kompetencebehov. Er der nok jobs til os alle og hvad skal vi kunne i fremtiden?

Oprettet: 14. november, 2017

På temamødet er ambitionen at synliggøre, at forordningen kan bruges til at styrke alle virksomheder og organisationer. Det sker ved at få styr på behandlingen af alle typer data, og ved at få opgraderet både it-sikkerheden og den givne organisationens procedurer og processer.

Oprettet: 24. oktober, 2017

Hvordan skaber Smart City værdi i de danske kommuner – ikke bare på bundlinjen, men også på parametre som bæredygtighed, livskvalitet og serviceniveau? Konferencen Smart Living 2018: Det gode liv i byerne, vil prøve at besvare dette.

Oprettet: 24. oktober, 2017

Open Data DK holder inspirations- og dialogkonference den 29. november i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Danske Regioner og KL, hvor de inviterer alle interesserede offentlige instanser til at komme og diskutere brugen af åbne, offentlige data.

Oprettet: 03. oktober, 2017

Smart Aarhus deltog i sidste uge i konferencen Nordic Edge i Stavanger. Foruden at få ny viden om Smart Cities på globalt plan, blev Smart Aarhus bekræftet i, at vi er langt fremme med i Smart City udviklingen.

Oprettet: 12. september, 2017

D. 7. juli besøgte Markku Markkula, formanden for det Europæiske Regionsudvalg Region, Region Midtjylland og Aarhus.

Oprettet: 11. september, 2017

EU-projektet IoTCrawler er et 3-årigt Horizion 2020 projekt, som går i gang d. 1. januar 2018. Projektet har et omfattende potentiale til at sætte skub i Internet of Things erhvervs- og samfundsmæssige gevinster.  

 

IoTCrawler er centreret omkring the Internet of Things, hvor Aarhus Kommune via tidligere Smart City projekter og sit stærke fodfæste i co-creation har skabt sig en interessant international profil, som testmiljø for eksperimenter og løsninger inden for dette avancerede område. 

 

Oprettet: 04. september, 2017

Efter året som Europæisk Kulturhovedstad 2017 og prisen som Årets Frivillighovedstad 2018 har Aarhus igen mulighed for at vinde en fornem titel. Byen er nomineret til Europæisk Innovationshovedstad 2017 – Årets iCapital.

Oprettet: 28. august, 2017
Billede af debat til Deleøkonomisk Folkemøde

Søren Frichs Vej i Aarhus lagde mandag den 21. august grund til Deleøkonomisk Folkemøde 2017. Omkring 300 mennesker deltog om formiddagen i en konference, der efter middag blev omdannet til et folkemøde. Her kunne man opleve samtaler og debatter og have rig mulighed for at lære deleøkonomien at kende.

Oprettet: 25. august, 2017

Med etableringen af LoRaWAN i Aarhus Kommune d. 31. marts 2017 blev en ny digital infrastruktur implementeret.

Med den nye netværksteknologi kommer et stort potentiale for at realisere nye former for data, effektivisering og ressource besparelse, som kan gøre byen mere intelligent og forbedre forholdene for borgerne.  

Oprettet: 15. august, 2017

Nu er programmet for Deleøkonomisk Folkemøde ved at være helt på plads. Her er en oversigt over debatterne på de forskellige scener og over de forskellige aktiviteter, der vil være placeret rundt omkring på pladsen.

Oprettet: 14. august, 2017

Aarhus har gennem målrettet EU-arbejde fået trukket nye store EU-projekter til byen. Projekterne kaldes henholdsvis Smart Up og SCORE.  

EU-projektet Smart Up BSR er et Interreg Baltic Sea Region projekt, som blev godkendt i maj 2017 og forventes at starte op i løbet af efteråret.   

Projektet er 3 årigt og er et strategisk og højtprofileret EU-projekt. Målet med projektet er at forbedre implantationen af RIS3 strategier i den Baltiske havregion og forbedre innovation I fire områder: 

Sund aldring  

Klimaforandringer 

Smart Cities  

Oprettet: 09. august, 2017
Officielt kickoff på The Things Network Aarhus

Officielt kickoff på The Things Network i Aarhus, d. 24. august klokken 17:00 - 21:00 i Center for Innovation i Aarhus, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus, Denmark. 

Kom til et spændende gratis arrangement med forskellige præsentationer omkring Internet of Things, diskussioner om The Things Network og vær med til at bygge prototyper! Med hardware fra Aarhus The Things Network community, og afholdes i samarbejde med Aarhus Kommune v/ITK.  

The Things Network er et globalt fællesskab, hvor frivillige deltager omkring en fælles vision:  

Oprettet: 24. juli, 2017
København og Aarhus fremhæves som førende Connected Cities i verden af FedEx

FedEx's magazin Access, hylder en ny generation af innovatorer som er på randen af den næste store ide. Access udforsker, hvordan transport, technologi og åbne grænser kan kombineres til at løfte mennesker, virksomheder og samfund til at opnå højere standarder for levevilkår over alt i verden.

Oprettet: 12. juni, 2017

Den 14. juni afholder OrganiCity en event i Filmbyen i Aarhus bl.a. med præsentation af nye fundingmuligheder.

Oprettet: 24. april, 2017
Det østjyske energiselskab, NRGi

Det østjyske energiselskab, NRGi, opfordrer igen østjyderne til at ansøge midler til smarte, grønne ideer og projekter, der gør forsyningsområdet bæredygtigt og energivenligt.

Oprettet: 24. februar, 2017

Projektet vil skabe et globalt digitalt marked for Internet of Thing (IoT) og Smart Citites, der bygger på fælles standarder og tager udgangspunkt i borgerne og byernes behov.

Oprettet: 15. december, 2016
Millionstøtte til grønne projekter i Østjylland

Energiselskabet NRGi har netop doneret 3,6 millioner kroner til 16 smarte projekter i Østjylland og omegn, der skal fremme den grønne udvikling i forsyningsområdet.

Oprettet: 08. december, 2016
Aarhus i top blandt Smart Cities i Europa

Aarhus ligger konsekvent højt på European Smart Cities' benchmark-lister.

Oprettet: 24. november, 2016
Aarhus får god rangering i europæisk indeks

European Digital City Index beskriver, hvor godt europæiske byer støtter digitalt iværksætteri. Aarhus er samlet set placeret som nummer 22, og på parameteret ”erhvervsklima” har Aarhus førstepladsen.

Oprettet: 21. november, 2016

Som en af de første byer i verden etablerer Aarhus Kommune netop nu et “smalbåndsnetværk”, som dækker hele kommunen.

Oprettet: 02. november, 2016
National Smart City Konference 2017

Den 1. februar 2017 bliver dørene for tredje gang slået op til en national Smart City-konference.

Oprettet: 26. oktober, 2016
Digitale trends og netværksmiddag på Aarhus Rådhus

Aarhus Kommune og Internet Week Denmark er gået sammen med Janus Boye om at lave et digitalt trendseminar efterfulgt af en netværksmiddag.

Oprettet: 21. oktober, 2016
Aarhus deltager i Smart City Expo 2016 i Barcelona

Smart Aarhus deltager i Smart City Expo 2016 i Barcelona fra 15. til 17. november.

Oprettet: 14. oktober, 2016
Open Data Aarhus har afholdt årets hackathon

Skarpe studerende, iværksættere og virksomheder fra hele landet mødtes en hel weekend i september for at omsætte åbne data fra energiområdet til innovative løsninger og services.

Oprettet: 05. oktober, 2016
Workshop i Bruxelles: Borgercentreret tilgang skaber smarte løsninger

Workshoppen Co-creation and Civic Participation: Rethinking Public Services tager udgangspunkt i en Smart City-tankegang; Ved at fokusere på samskabelse og borgernes egne oplevelse og ressourcer, kan byer i samarbejde med borgerne sørge for værdifulde løsninger, der er lettere tilgængelige og mere brugervenlige.

Oprettet: 05. oktober, 2016
NRGi åbner op for værdipulje på 6 millioner kr. til smarte løsninger

Hvis du har en smart og grøn idé, kan du nu ansøge om at få del i NRGi’s værdipulje på 6 millioner kroner. Puljen støtter lokale projekter, der bidrager til bæredygtig udvikling i og omkring Østjylland.

Oprettet: 03. oktober, 2016
Smartctiy citypack smartaarhus

Smart Aarhus er en del af et samarbejde mellem fem af Danmarks største byer, der netop har lanceret en hjemmeside under navnet ”City Pack”. Samarbejdet er etableret for at understøtte Smart City-udviklingen på et nationalt niveau.

Oprettet: 08. september, 2016

Det nye aarhusianske initiativ har netop afholdt kick-off-møde i IT-byen Katrinebjerg. Her mødte 60 deltagere op for at blive klogere på ny viden inden for IoT, men også for at blive inspireret og udveksle erfaringer med hinanden.

Oprettet: 26. august, 2016

The Bill & Melinda Gates Foundation donerer nu mere end 1,1 million dollars til to projekter, der involverer de aarhusianske biblioteker. Projekterne blev senest drøftet på et møde mellem kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad og fonden i forbindelse med den internationale bibliotekskonference, IFLA, i Ohio USA.
 
I alt 1.115.000 dollars - svarende til mere end 7,3 millioner kroner - donerer The Bill & Melinda Gates Foundation til projekter med de aarhusianske biblioteker. Dermed fortsætter fonden sit mangeårige samarbejde med Aarhus.

Oprettet: 15. juli, 2016
Open energy days logo

Vær med til at udvikle fremtidens digitale energiløsninger ved brug af åbne data

 

Under overskriften Open Energy Days inviterer Erhvervsstyrelsen og Open Data DK til hackathon om energi, hvor studerende, iværksættere og virksomheder fra hele landet mødes på DOKK1 i Aarhus og omsætter åbne data fra energiområdet til innovative løsninger og services.

Vi står overfor store udfordringer på energiområdet nu og i de kommende årtier. Det er udfordringer, der ikke løses ad traditionelle veje. Udfordringer hvor vi må tænke radikalt anderledes for at finde løsninger.

Oprettet: 27. april, 2016
Aarhus Kommune vinder geodata-pris

Den samlede danske geodata-branche – offentlige såvel som private firmaer – har tildelt Aarhus Kom-mune en pris for udviklingen af et digitalt bykort, der gør det hurtigt for borgere og beslutningstagere at få et overblik over store datamængder.

Oprettet: 18. april, 2016
Airbnb chef skal føre den aarhusianske startup Reshopper ud i verden

Deleøkonomi er et af de centrale emner for Smart Aarhus, og derfor synes vi, at det er rigtig spændende at Aja Guldhammer Henderson skal være COO i aarhusianske Reshopper. Aja Guldhammer Henderson er nemlig en yderst erfaren kvinde inden for deleøkonomi, idét hun kommer fra en stilling som nordisk chef i Airbnb.

Oprettet: 14. marts, 2016
AGF og NRGi lancerer nyt smart tiltag

Som et led i Smart City tankegangen kan du nu låne gratis solcelle-mobilopladere til AGF’s hjemmekampe.

I fremtiden behøver du ikke længere at spare på strømmen når du er til AGF’s hjemmekampe. NRGi og AGF låner nu solcelle-mobilopladere til de strømtrængende fans. Tiltaget er ét af forhåbentligt flere tiltag i NRGi og AGF’s Smart City tankegang, hvor der er fokus på at skabe effektive og bæredygtige løsninger til bylivets udfordringer.

Oprettet: 14. marts, 2016
Få inspiration til at bruge offentlige data i din forretning

D. 7 april inviterer Open Data Aarhus og Innovationsnetværk Service Platform dig til et inspirationsarrangement, hvor der stilles skarpt på, hvordan du i fællesskab med offentlige institutioner kan fremme anvendelse af og værdiskabelse med open data.

Oprettet: 02. marts, 2016

I forbindelse med Vejle Kommunes deltagelse i samarbejdet 100 Resilient Cities lanceres Europas første resiliensstrategi d. 17 marts. 

Som den eneste by i Norden er Vejle en del af det globale netværk 100 Resilient Cities. Et projekt der hører under The Rockefeller Foundation, og som har til formål at skabe mere robuste og elastiske byer, der er forberedte på både pludselige katastrofer og trusler der langsomt udvikler sig. 

Oprettet: 09. februar, 2016

En ny Smart City vækstrapport  fra Arup og CEDI fastslår at Danmark har potentialet til at blive internationalt førende indenfor Smart City. Men for at realisere potentialet skal Danmark bruge erfaringerne fra andre lande til at skabe vækst og udvikling.

Oprettet: 02. december, 2015
Smart cities Shanghai Aarhus

Samarbejdet bliver mellem Aarhus og Shanghais store udviklingsområde, Pudong New Area, og kommer blandt andet til at have stor fokus på videnskabelig og teknologisk innovation, samt digitalisering, herunder smart cities.

 

Foruden at huse 5.5 mio. indbyggere, så huser Pudong en lang række højteknologiske udviklingsparker, Kinas finansielle centrum, én af verdens største dybvandscontainerhavne og ikke mindst Shanghais internationale lufthavn.

 

Dansk-kinesisk samarbejde

Oprettet: 21. oktober, 2015

Siden den 21. september har Aarhus Kommunes første medborgerskabspolitik været i høring, og frem til den 15. november 2015 har du stadig mulighed for at afgive dit eget høringssvar.

Oprettet: 21. oktober, 2015
Smart City Projekter

I anledningen af NRGIs 100 års jubilæum har du nu muligheden for at søge op til en million kroners støtte til innovative, nytænkende og kreative projekter, med fokus på at nedsætte ressourceforbrug eller gøre det lettere og mere behageligt at være borger.

Oprettet: 19. oktober, 2015
Challenges Open Data

Erhvervsstyrelsens Challenge giver dig muligheden for at vinde 100.000 kr. samtidigt med at du hjælper små og mellemstore virksomheder, med at skabe værdi af Open Data.

Oprettet: 28. september, 2015

Kom til Åbningen af J. Boye konferencen i Aarhus tirsdag 3. november 2015

Tid: 16.30 - 22.00
Sted: Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C
 

Smart Aarhus tilbyder i samarbejde med Janus Boye en unik mulighed for at komme med til den 11. J. Boye konference i Aarhus til november.
Til en reduceret pris på kun 500,- kr. + moms, kan du tirsdag d. 3. november fra kl. 16.30 – 22.00 opleve:

ÅBNINGSTALE AF BORGMESTER JACOB BUNDSGAARD

KEYNOTE: USE CONTENT STRATEGY TO REDEFINE YOUR ORGANISATION AND MAKE IT WIN

Oprettet: 16. juli, 2015

I forbindelse med EU-projektet OrganiCity, som Smart Aarhus deltager i, skal vi indsamle borgernes syn på deres liv i Aarhus for senere at bruge denne viden til at udvikle Smart City løsninger i overensstemmelse med borgernes behov.

Oprettet: 02. juli, 2015

I dag huser verdens byer flere mennesker end nogensinde før, og den massive befolkningstilstrømning sætter byers infrastruktur og ressourcer under pres. Ifølge Bettina Tratz-Ryan fra den amerikanske konsulentvirksomhed Gartner ligger der dog et positivt potentiale i udviklingen. Anvendes den digitale teknologi korrekt, kan byer skabe mere bæredygtige services og reducere deres co2-udslip.

 

Oprettet: 10. juni, 2015

Når Aarhus i fem dage om året skal være hele Danmarks internet-hovedstad, kræver det blod, sved og engagement hele vejen rundt om bordet. Med Aarhus Kommune, Smart Aarhus og stærk opbakning fra private virksomheder er Internet Week Denmark et vellykket eksempel på den såkaldte skandinaviske tredje vej.

Oprettet: 26. maj, 2015

As part of the official Internet Week Denmark, you have a chance to meet three megastars of the new, digital reality on Tuesday June 2nd from 15.00 – 18.30 at Town Hall. They have proven exponential growth and marked a major shift in their respective industries.

Oprettet: 21. maj, 2015

D. 6. juni 2015 inviteres alle i og omkring Aarhus til at gøre en konkret forskel for deres lokalsamfund, når Den Sociale Dag afvikles for første gang.

Oprettet: 17. maj, 2015

Er du interesseret i design og arkitektur i praksis? Vil du gerne have indblik i hverdagen hos nogle af Aarhus’ største designere, arkitekter og modehuse, og samtidig få en unik mulighed for at udvide dit netværk?

Oprettet: 07. maj, 2015

Aarhus Kommune har længe investeret i at forbedre forholdene for byens cyklister. For nylig blev en ny service lanceret, der favoriserer cyklen i bytrafikken, og som skal gøre det endnu mere attraktivt for Aarhusianerne at vælge den bæredygtige transportform. 

Oprettet: 11. marts, 2015

Aarhus er med fra start i et nyt samarbejde ved navn Open and Agile Smart Cities. Navnet dækker over et initiativ, hvor byer fra Europa og Latinamerika frigiver data ud fra en fælles standard, og det udgør et kraftfuldt potentiale for hele Smart City-tanken.