Internet Week Denmark

En festival, der fejrer internettet

Internet Week Denmark er en ugelang festival, der finder sted i og omkring Aarhus. Festivalen fejrer internettets succes og dets betydning for innovation, vækst og almindelige menneskers hverdag.

Festivalen er baseret på crowdsourced arrangementer. Det betyder, at virksomheder, uddannelsesinstitutioner, netværk og individer bidrager ved at være værter for arrangementer i løbet af festivalen. Det resulterer i en uge med videndeling, læring, sociale arrangementer og nye professionelle bekendtskaber.

Internet Week Denmark er først og fremmest for branchefolk. I en undersøgelse, foretaget af Rambøll, var der således 79 % af deltagerne i 2017, der deltog af professionelle årsager. 11 % af alle deltagerne kom til Aarhus fra resten af verden. Den ugelange festival sætter fokus på internetøkonomiens indflydelse på vækst og jobskabelse samt iværksætteri og talenttiltrækning. Det er en uge præget af debatter, workshops og hackathons. 

Men Internet Week Denmark er også en folkelig festival for borgere og studerende, som fremmer den digitale dannelse og uddannelse i Danmark. Festivalen er åben for alle - ligesom internettet er en åben platform for alle.

Internet Week Denmark blev oprindeligt igangsat af Smart Aarhus og var en del af udviklingsprocessen i 2012. Den første festival fandt sted i 2014, hvor flere end 3.000 gæster deltog i 123 forskellige arrangementer.