Virk Data

Virk Data er en online portal, der giver virksomheder let adgang til erhvervsrelaterede data. Formålet er at fremme brugen af åben data i erhvervslivet, og portalen blev oprettet som del af Danmarks nationale digitaliseringsstrategi.

Virk Data tilbyder et datakatalog med åbne offentlige datasæt fra en lang række af offentlige institutioner. Derudover er platformen med til at organisere hackathons om brug af data i samarbejde med partnere fra erhvervslivet, universiteter og start-ups, og den fungerer som et App Marked for IT-løsninger, der viser hvordan åben data kan være med til at skabe nye forretningsmodeller. For eksempel kan appen Solenergi hjælpe virksomheder med at beregne, hvor det er bedst at placere solpaneler. Alt i alt gør Virk Data det muligt for virksomheder ikke blot at bruge åben data i deres arbejde men også tage del i udviklingen af den smarte by. 

Virk Data er en underside til portalen www.virk.dk, som gør det let at starte og drive en forretning i Danmark, og hvorigennem virksomheder indberetter deres regnskaber til de offentlige myndigheder. Alexandra Instituttet, som er medlem af Smart Aarhus, har hjulpet www.virk.dk med at lave Virk Data-portalen.