Open and Agile Smart Cities

Open and Agile Smart Cities er et internationalt initiativ, hvor byer fra Europa og Latinamerika frigiver data gennem en række fælles standarder og principper.

Projektet vil etablere fælles globale standarder for Smart City-udvikling, og på den måde gøre services og løsninger kompatible, så det bliver muligt at implementere dem flere steder på én gang. Derudover opfordrer Open and Agile Smart Cities byer til at bruge innovative løsninger i deres udvikling, da de er en essentiel del af den digitale overgang til bæredygtige byer. Netop ved at bruge fælles standarder er det muligt at frigive data på stor skala, hvilket gør markedet mere attraktivt for nye aktører og private investorer.

Aarhus er én af de 31 byer fra syv lande verden over, der er del af Open and Agile Smart Cities. Samarbejdet blev oprindeligt grundlagt af byer fra Danmark, Finland, Spanien, Italien, Belgien, Portugal og Brasilien, og planen er, at byer fra andre lande vil blive del af projektet i fremtiden. Udvidelsen vil være baseret på grundighed og forsigtighed for at sikre en dedikeret kerne af deltagende byer. Smart Aarhus spiller en central rolle i projektets udførelse og var med til at etablere det i 2015.