Aarhus City Lab

Aarhus City Lab

Et test site for digital byudvikling
Aarhus City Lab - et test site for digital byudvikling

Formålet med Aarhus City Lab er at skabe et forsøgslaboratorium for Smart City løsninger og et showroom for nye smarte city initiativer. Aarhus City Lab vil fungere som en legeplads for partnere, et forsøgslaboratorium for nuværende og fremtidige EU-initiativer og et sted, hvor Aarhus kan udvikle sit digitale statsborgerskab.

De primære fokusområder for Aarhus City Lab er mobilitet, parkering, affald, digital kunst & kultur, events, udstillinger, offentlig høring, interaktive installationer, incitamenter til motion og meget mere. Aarhus City Lab vil med udgangspunkt i disse fokusområder søge at etablere samarbejder med lokale små og mellemstore virksomheder, start-ups, vidensinstitutioner og andre relevante parter. Aarhus City Lab vil derfor også være en mulighed for virksomheder til at fremvise sine ideer, teste dem af og få erfaring til at opskalere deres løsninger.

Geografisk vil Aarhus City Lab strække sig fra Agro Food Park i Skejby til Dokk1 i centrum af Aarhus, hvor den nye havneplads mellem Dokk1 og Navitas er et udendørs bylaboratorium til Smart City løsninger. Erhvervsklynger såsom Århus Universitetshospital, Agro Food Park, IT-byen Katrinebjerg og Energi Hub Navitas vil støtte Aarhus City Lab med viden om alt fra mad, sundhed, Clean tech og meget mere.