Aarhus City Lab

Nyheder

Oprettet: 11. januar, 2021

I en pitchkonkurrence arrangeret af PUBLIC i samarbejde med Nordic Smart City Network og Nordisk Innovation udfordres startups til at løse en af tre smart city-problemstillinger, der er blevet tydeligere under Coronakrisen.

Oprettet: 04. september, 2020
Mennesker der ser på en der holder oplæg

Det bliver den kommende landsdækkende digitale klynge, DigitalLead, der de næste fire år står i spidsen som operatør for Danmarks førende digitale festival, IWDK (Internet Week Denmark)

Efter at IWDK i 2020 som så mange andre større begivenheder måtte aflyses på grund af Corona-krisen, fortsætter den digitale festival i 2021 med en ny operatør bag roret, nemlig DigitalLead, der med en solid partnerkreds i ryggen arbejder for at forbinde hele det digitale Danmark.  

Oprettet: 31. august, 2020
Aros in the morning

DI har igangsat initiativet Danmarks digitale fremtid med ønsket om at skabe en bred debat om visionerne for brug af teknologi i det danske samfund. DI's ønske er, at denne samtale skal give genlyd i hele landet fra klasseværelserne over produktionshallerne til ledelsesgangen, plejehjemmene og til Christiansborg. Smart Aarhus inviterer jer sammen med DI med i samtalen ved at deltage i den niende folkehøring om Bæredygtige byer og boliger med tech.

Oprettet: 01. juli, 2020

Det Nordiske Smart City Netværk (NSCN) har besluttet sig for fire samarbejdsprojekter inden for Nordic Innovations “Nordic Healthy Cities”. De fire projekter skal teste nye og innovative metoder til at tackle sundhedsudfordringer i fremtidige bymiljøer. Det Nordiske Smart City Netværk samarbejder om: Koordinering af innovationsprojekter inden for f.eks. mobilitet, borgerengagement, data osv., hjælp til at udvikle et nyt fælles nordisk marked inden for Smart Cities, samt deling af information om relevante virksomheder til at støtte projekter og aktiviteter blandt nordiske byer.

 

Oprettet: 13. maj, 2020

Internet Week Denmark (IWDK) er én af Danmarks største digitale begivenheder. Ideen om IWDK opstod i forbindelse med visionsprocessen for Smart Aarhus tilbage i 2012 og har lige siden været et flagskibsprojekt herunder. Det er en festival, der finder sted hvert år i og omkring Aarhus. Festivalen fejrer den digitale teknologis betydning for udviklingen af samfundet, arbejdslivet og privatlivet. Under IWDK er der både teknologibegejstring og kritisk debat om digitaliseringens skyggesider.

Oprettet: 22. april, 2020

Det Nordiske Smart City Netværk (NSCN) har modtaget finansiering til et nyt projekt, som løber indtil april 2022. Projektet hedder Nordic Healthy Cities og har et budget på 10.200.000 NOK, hvoraf 5.000.000 NOK er direkte finansieret af Nordisk Innovation.

 

Oprettet: 29. januar, 2020

Hvordan kan digitale teknologier understøtte cirkulær økonomi i byggeriet? Få svar på dette og meget mere, når Smart City Cluster Denmark og InnoBYG inviterer til event i Aarhus den 27. februar 2020.

 

Oprettet: 11. juni, 2019
Public Expo, Byparken, Ridehuset, Aarhus, Musikhuset, IoT Week

Under hele foråret har der været Smart Aarhus-arrangementer under paraplyen Digital Spring. Er du nysgerrig på, hvordan fremtiden kommer til at se ud, når busser bliver selvkørende? Når vi ved hjælp af sensorer kan finde din stjålne cykel med det samme? Kom og oplev fremtiden med nogle af de muligheder, som IoT fører med sig, til Public Expo under IoT Week 2019.

Oprettet: 29. maj, 2019
Aarhus City Lab

Siden sin begyndelse har IoT Crawler-projektet været i gang med et konceptudviklingsforløb. Formålet har været at blive klogere på, hvad der kan bygges ovenpå den IoT-søgemaskine, som projektet har til formål at skabe. Med IoT Crawler er det ambitionen at gøre brugen af Internet of Things (IoT) mere værdiskabende. Få en opdatering på IoT Crawler her.

Oprettet: 23. maj, 2019
IoT Week 2019 banner

Europas førende konference om Internet of Things, IoT Week, kommer for første gang til Danmark, når Aarhus i uge 25 er vært for konferencen, der byder på workshops, et hackathon, startup-konkurrencer, inspirerende talere og udstillinger.

Oprettet: 30. april, 2019
SCORE-møde på Dokk1

Smart City Open data and Reuse (SCORE) er et nordsøisk samarbejde på tværs af seks lande. I april 2019 var Aarhus vært for et netværksmøde, der samlede deltagerne for at drøfte igangværende tiltag og nye mulige projekter.

Oprettet: 23. april, 2019
WasteShark i aktion

Den nyeste satellitteknologi skal reducere oliespild og affald i Aarhus havn. En satellitstyret luftdrone skal fortælle en vanddrone om oliespild i havnen, som den sejlende enhed vil indsamle. Vanddronen kommer primært til at befinde sig ved udmundingen af Aarhus Å for at opsamle plastaffald, inden det løber ud i bugten.

Oprettet: 12. april, 2019
Den digitale by

Vil du høre mere om Aarhus Kommunes Smart City projekter? Så er IWDK arrangementet det digitale Aarhus det helt rigtige for dig. Samtidigt får du mulighed for at blive vist rundt i afdelingen for Teknik og Miljøs spritnye domicil Blixens i Gellerup.

Aarhus Kommune  arbejder på at bringe nye teknologier og nye muligheder i spil for at understøtte en effektiv og bæredygtig drift af byen og samtidigt skabe rammer for borgernes aktive deltagelse i udvikling af Aarhus som et attraktivt sted at bo, uddanne sig og arbejde. Vi kalder det Smart Aarhus.

Oprettet: 09. april, 2019
Plakat: Business Innovation Day

Business Innovation Day er en konference afholdt af AIM Aarhus and FinanceLab Aarhus på Aarhus BSS. Til Business Innovation Day sættes der fokus på, hvordan virksomheder benytter innovation, strategi og Fintech.

Gennem præsentationer fra etablerede virksomheder og startups vil disse give deres unikke indblik i, hvordan man overlever og opnår succes i nutidens virksomhedsmiljø. Herudover vil de give deres syn på, hvordan Fintech virksomheder kan benytte innovation til at vokse i fremtiden. I networking-sessionen vil det være muligt at møde arrangementets partnere.

 

Oprettet: 09. oktober, 2018
123

Har du en grøn eller opfindsom idé, der kan gøre dit lokalområde – eller måske hele Østjylland – stærkere? Med Værdipuljen hylder NRGI andelshavernes grønne og innovative idéer, hvormed de vil være med til at gøre de innovative tanker til reel bæredygtig udvikling. Værdipuljen støtter både store og små projekter og har siden 2015 uddelt 14 mio. kr. til 94 projekter i det østjyske.

Oprettet: 09. oktober, 2018
123

Hvordan skaber åbne data værdi?   

Kommunernes Landsforening og Open Data DK har fået en række virksomheder og kommuner til at fortælle om deres anvendelse af åbne data. Tilbagemeldingerne har været klare – arbejdet med åbne data gør en forskel! Alle eksemplerne er samlet i pjecen “Små åbne data succeser”. Læs med og find ud af, hvordan data skaber værdi.  

Oprettet: 16. august, 2018
123

I anledningen af at forsknings- og innovationsplatformen, TAPAS, i november står klar, inviterer Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) til informationsdag d. 23. oktober på Aarhus Rådhus. Eventet er for dig og din forretning, så du kan blive klogere på, hvordan TAPAS kan anvendes på dit forretningsområde.

Oprettet: 08. maj, 2018

Smart-up BSR Innovation Camp Aarhus 2018

18.-21. marts 2018, Dokk1

 

I marts var Aarhus Kommune i form af ITK (Innovation, Teknologi og Kreativitet) vært for Smart-up BSR Innovation Camp Aarhus 2018. Her mødtes 70 repræsentanter fra Danmark, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Rusland, Tyskland og Norge for at arbejde med aktuelle udfordringer og dele viden, erfaringer og ideer.

 

Oprettet: 19. april, 2018

Internettet har ændret måden vi forstår verden, demokrati og vores medmennesker - blandt andet i kraft af nye teknologiske muligheder som Virtual- og Augmented Reality, Cloud Computing, Block Chain og Internet of Things. Netop Internet of Thing er Rob van Kranenburg ekspert i, og har regnes blandt verdens førende på sit område.

Oprettet: 17. april, 2018

Internettet blev tilgængeligt for offentligheden i 1991. Siden da har det taget verden med storm, og i processen haft indflydelse på vores hverdag, skabt millioner af jobs og fuldstændig ændret både den offentlige og den private sektor. Men dette er blot begyndelsen. Trends som Internet of Things, cloud computing, augmented- og virtual reality, blockchain, 3D-print, mobile applikationer og mange flere er med til at disrupte hele industrier og skabe en ny morgendag.

Oprettet: 17. april, 2018

Energiselskab på jagt efter Ole opfinder og andre kreative sjæle

Det østjyske energiselskab NRGi stiller for fjerde gang millioner på højkant til de mest innovative og grønne ideer, der kan udvikle lokalområderne.

Selvom du ikke har opfundet den dybe tallerken, kan du sagtens have en god idé, der fortjener ben at gå på.

I den forbindelse er det østjyske energiselskab NRGi klar med fjerde udgave af den såkaldte Værdipulje, der denne gang byder på fem millioner kroner til at gøre østjydernes bedste og mest innovative ideer og projekter til virkelighed.

Oprettet: 11. april, 2018

Aarhus Kommune er for 5. år i træk med til at arrangere Danmarks største digitale event – Internet Week Denmark. I den forbindelse vil arrangementet ”Datadrevet optimering af forretningen”, belyse hvordan man gennem adfærdsmåling kan optimere driften i byen ved eksempelvis Aarhus Festuge, og når turismesæsonen er på sit højeste.

Oprettet: 27. marts, 2018

Internettet blev tilgængeligt for offentligheden i 1991. Siden da har det taget verden med storm, og i processen haft indflydelse på vores hverdag, skabt millioner af jobs og fuldstændig ændret både den offentlige og den private sektor. Men dette er blot begyndelsen. Trends som Internet of Things, cloud computing, augmented og virtual reality, blockchain, 3D-print, mobile applikationer og mange flere er med til at disrupte hele industrier og skabe en ny morgendag.

Oprettet: 15. marts, 2018

Mange start-up virksomheder drømmer om at blive et milliardforetagende. Det kræver en idé, der ikke kun er relevant for hr. og fru. Danmark, men rækker langt ud over landegrænserne til virksomheder på globalt plan. Netop sådan en idé fik Morten Primdahl og hans to kompagnoner, da de startede virksomheden Zendesk i København i slutningen af nullerne.

Oprettet: 15. marts, 2018

Den teknologiske udvikling løber ofte stærkere, end det er muligt at følge med. Både for den enkelte forbruger og for virksomhederne. Det er ofte sådan, at jo større en virksomhed er, jo større skal omvæltningen være, hvis ikke man skal komme bagefter i kapløbet om at være first mover på de muligheder teknologi og i særlig grad internettet giver os.

Oprettet: 15. marts, 2018

Vi ved ikke rigtigt, hvad der foregår på internettets skyggeside. Vi hører godt nok historierne om russiske internetkrigere, der påvirker det amerikanske valg, og om phishing mails og internet scams. Men hvad er op og ned, og hvad skal vi normale forbrugere være opmærksomme på, når vi begår os på internettet?

Jamie Bartlett driver ”Center for the Analysis of Social Media” som en del af tænketanken Demos i London. Han er ekspert i internetadfærd, og er forfatter til bogen ”the dark web”.

Oprettet: 15. marts, 2018

Vi danskere har ifølge Tryg Fonden aldrig været mere utrygge, end vi er nu. Det er på trods af, vi aldrig har haft færre trafikuheld, økonomien er i opsving, risikoen for terror i Danmark er næsten nul og bliver vi syge, har chancen for at blive rask igen aldrig været større. Alligevel går vi og er bange.

Oprettet: 13. marts, 2018

Hvordan overlever velfærdsstaten? Det er temaet, når Aarhus Universitet og Aarhus Kommune byder velkommen til MatchPoints Seminar 24.-26. maj 2018 under overskriften ”The Welfare State: New Solutions to old Problems?”

Mød bl.a. Nobelprismodtager James Heckman, der har vist, at tidlig investering i små børns udvikling betaler sig for samfundet. Investerer Danmark nok, eller bør vi investere endnu mere – og i så fald hvordan?

Oprettet: 23. februar, 2018

Internet Week Denmark er en festival i Aarhus, der gør os klogere på den digitale verdens mange muligheder. Du kan selv bidrage med et event i den ugelange festival fra 2.-6. maj i og omkring Aarhus.

Oprettet: 23. februar, 2018

Gennem en fælles ansøgning har de elleve byer i Nordic Smart City Network fået 4 millioner norske kroner til at forme et projekt, der skaber bedre living labs i de nordiske smart cities med særligt fokus på de fem hovedstæder.

Oprettet: 02. januar, 2018

18. december 2017 afholdt repræsentanter fra alle fem nordiske lande en workshop i København, hvor målene for fremtidens Smart City blev diskuteret. Dette var første møde i et nyt samarbejde, hvor byer i norden vil samarbejde om udviklingen af Smart Cities.

Oprettet: 02. januar, 2018

I magasinet California Management Review er Smart City Aarhus fremhævet som en førende aktør på globalt plan i forhold til andre Smart Cities. Det er bl.a. på grund af den grønne profil og den digitale infrastruktur.

Oprettet: 23. november, 2017

I takt med at den digitale og teknologiske udvikling sætter sit præg på samtlige brancher og organisationer, er der et stadigt større fokus på, hvad automatisering og kunstig intelligens egentlig betyder for vores arbejdsmarked og fremtidige kompetencebehov. Er der nok jobs til os alle og hvad skal vi kunne i fremtiden?

Oprettet: 14. november, 2017

På temamødet er ambitionen at synliggøre, at forordningen kan bruges til at styrke alle virksomheder og organisationer. Det sker ved at få styr på behandlingen af alle typer data, og ved at få opgraderet både it-sikkerheden og den givne organisationens procedurer og processer.

Oprettet: 24. oktober, 2017

Hvordan skaber Smart City værdi i de danske kommuner – ikke bare på bundlinjen, men også på parametre som bæredygtighed, livskvalitet og serviceniveau? Konferencen Smart Living 2018: Det gode liv i byerne, vil prøve at besvare dette.

Oprettet: 24. oktober, 2017

Open Data DK holder inspirations- og dialogkonference den 29. november i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Danske Regioner og KL, hvor de inviterer alle interesserede offentlige instanser til at komme og diskutere brugen af åbne, offentlige data.

Oprettet: 03. oktober, 2017

Smart Aarhus deltog i sidste uge i konferencen Nordic Edge i Stavanger. Foruden at få ny viden om Smart Cities på globalt plan, blev Smart Aarhus bekræftet i, at vi er langt fremme med i Smart City udviklingen.

Oprettet: 12. september, 2017

D. 7. juli besøgte Markku Markkula, formanden for det Europæiske Regionsudvalg Region, Region Midtjylland og Aarhus.

Oprettet: 11. september, 2017

EU-projektet IoT Crawler er et 3-årigt Horizion 2020 projekt, som går i gang d. 1. januar 2018. Projektet har et omfattende potentiale til at sætte skub i Internet of Things erhvervs- og samfundsmæssige gevinster.  

 

IoT Crawler er centreret omkring the Internet of Things, hvor Aarhus Kommune via tidligere Smart City projekter og sit stærke fodfæste i co-creation har skabt sig en interessant international profil, som testmiljø for eksperimenter og løsninger inden for dette avancerede område. 

 

Oprettet: 04. september, 2017

Efter året som Europæisk Kulturhovedstad 2017 og prisen som Årets Frivillighovedstad 2018 har Aarhus igen mulighed for at vinde en fornem titel. Byen er nomineret til Europæisk Innovationshovedstad 2017 – Årets iCapital.

Oprettet: 28. august, 2017
Billede af debat til Deleøkonomisk Folkemøde

Søren Frichs Vej i Aarhus lagde mandag den 21. august grund til Deleøkonomisk Folkemøde 2017. Omkring 300 mennesker deltog om formiddagen i en konference, der efter middag blev omdannet til et folkemøde. Her kunne man opleve samtaler og debatter og have rig mulighed for at lære deleøkonomien at kende.

Oprettet: 25. august, 2017

Med etableringen af LoRaWAN i Aarhus Kommune d. 31. marts 2017 blev en ny digital infrastruktur implementeret.

Med den nye netværksteknologi kommer et stort potentiale for at realisere nye former for data, effektivisering og ressource besparelse, som kan gøre byen mere intelligent og forbedre forholdene for borgerne.  

Oprettet: 15. august, 2017

Nu er programmet for Deleøkonomisk Folkemøde ved at være helt på plads. Her er en oversigt over debatterne på de forskellige scener og over de forskellige aktiviteter, der vil være placeret rundt omkring på pladsen.

Oprettet: 14. august, 2017

Aarhus har gennem målrettet EU-arbejde fået trukket nye store EU-projekter til byen. Projekterne kaldes henholdsvis Smart Up og SCORE.  

EU-projektet Smart Up BSR er et Interreg Baltic Sea Region projekt, som blev godkendt i maj 2017 og forventes at starte op i løbet af efteråret.   

Projektet er 3 årigt og er et strategisk og højtprofileret EU-projekt. Målet med projektet er at forbedre implantationen af RIS3 strategier i den Baltiske havregion og forbedre innovation I fire områder: 

Sund aldring  

Klimaforandringer 

Smart Cities  

Oprettet: 09. august, 2017
Officielt kickoff på The Things Network Aarhus

Officielt kickoff på The Things Network i Aarhus, d. 24. august klokken 17:00 - 21:00 i Center for Innovation i Aarhus, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus, Denmark. 

Kom til et spændende gratis arrangement med forskellige præsentationer omkring Internet of Things, diskussioner om The Things Network og vær med til at bygge prototyper! Med hardware fra Aarhus The Things Network community, og afholdes i samarbejde med Aarhus Kommune v/ITK.  

The Things Network er et globalt fællesskab, hvor frivillige deltager omkring en fælles vision:  

Oprettet: 24. juli, 2017
København og Aarhus fremhæves som førende Connected Cities i verden af FedEx

FedEx's magazin Access, hylder en ny generation af innovatorer som er på randen af den næste store ide. Access udforsker, hvordan transport, technologi og åbne grænser kan kombineres til at løfte mennesker, virksomheder og samfund til at opnå højere standarder for levevilkår over alt i verden.

Oprettet: 12. juni, 2017

Den 14. juni afholder OrganiCity en event i Filmbyen i Aarhus bl.a. med præsentation af nye fundingmuligheder.

Oprettet: 24. april, 2017
Det østjyske energiselskab, NRGi

Det østjyske energiselskab, NRGi, opfordrer igen østjyderne til at ansøge midler til smarte, grønne ideer og projekter, der gør forsyningsområdet bæredygtigt og energivenligt.

Oprettet: 24. februar, 2017

Projektet vil skabe et globalt digitalt marked for Internet of Thing (IoT) og Smart Citites, der bygger på fælles standarder og tager udgangspunkt i borgerne og byernes behov.

Oprettet: 15. december, 2016
Millionstøtte til grønne projekter i Østjylland

Energiselskabet NRGi har netop doneret 3,6 millioner kroner til 16 smarte projekter i Østjylland og omegn, der skal fremme den grønne udvikling i forsyningsområdet.

Oprettet: 08. december, 2016
Aarhus i top blandt Smart Cities i Europa

Aarhus ligger konsekvent højt på European Smart Cities' benchmark-lister.

Oprettet: 24. november, 2016
Aarhus får god rangering i europæisk indeks

European Digital City Index beskriver, hvor godt europæiske byer støtter digitalt iværksætteri. Aarhus er samlet set placeret som nummer 22, og på parameteret ”erhvervsklima” har Aarhus førstepladsen.

Oprettet: 21. november, 2016

Som en af de første byer i verden etablerer Aarhus Kommune netop nu et “smalbåndsnetværk”, som dækker hele kommunen.

Oprettet: 02. november, 2016
National Smart City Konference 2017

Den 1. februar 2017 bliver dørene for tredje gang slået op til en national Smart City-konference.

Oprettet: 26. oktober, 2016
Digitale trends og netværksmiddag på Aarhus Rådhus

Aarhus Kommune og Internet Week Denmark er gået sammen med Janus Boye om at lave et digitalt trendseminar efterfulgt af en netværksmiddag.

Oprettet: 21. oktober, 2016
Aarhus deltager i Smart City Expo 2016 i Barcelona

Smart Aarhus deltager i Smart City Expo 2016 i Barcelona fra 15. til 17. november.

Oprettet: 14. oktober, 2016
Open Data Aarhus har afholdt årets hackathon

Skarpe studerende, iværksættere og virksomheder fra hele landet mødtes en hel weekend i september for at omsætte åbne data fra energiområdet til innovative løsninger og services.

Oprettet: 05. oktober, 2016
Workshop i Bruxelles: Borgercentreret tilgang skaber smarte løsninger

Workshoppen Co-creation and Civic Participation: Rethinking Public Services tager udgangspunkt i en Smart City-tankegang; Ved at fokusere på samskabelse og borgernes egne oplevelse og ressourcer, kan byer i samarbejde med borgerne sørge for værdifulde løsninger, der er lettere tilgængelige og mere brugervenlige.

Oprettet: 05. oktober, 2016
NRGi åbner op for værdipulje på 6 millioner kr. til smarte løsninger

Hvis du har en smart og grøn idé, kan du nu ansøge om at få del i NRGi’s værdipulje på 6 millioner kroner. Puljen støtter lokale projekter, der bidrager til bæredygtig udvikling i og omkring Østjylland.

Oprettet: 03. oktober, 2016
Smartctiy citypack smartaarhus

Smart Aarhus er en del af et samarbejde mellem fem af Danmarks største byer, der netop har lanceret en hjemmeside under navnet ”City Pack”. Samarbejdet er etableret for at understøtte Smart City-udviklingen på et nationalt niveau.

Oprettet: 08. september, 2016

Det nye aarhusianske initiativ har netop afholdt kick-off-møde i IT-byen Katrinebjerg. Her mødte 60 deltagere op for at blive klogere på ny viden inden for IoT, men også for at blive inspireret og udveksle erfaringer med hinanden.

Oprettet: 26. august, 2016

The Bill & Melinda Gates Foundation donerer nu mere end 1,1 million dollars til to projekter, der involverer de aarhusianske biblioteker. Projekterne blev senest drøftet på et møde mellem kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad og fonden i forbindelse med den internationale bibliotekskonference, IFLA, i Ohio USA.
 
I alt 1.115.000 dollars - svarende til mere end 7,3 millioner kroner - donerer The Bill & Melinda Gates Foundation til projekter med de aarhusianske biblioteker. Dermed fortsætter fonden sit mangeårige samarbejde med Aarhus.

Oprettet: 15. juli, 2016
Open energy days logo

Vær med til at udvikle fremtidens digitale energiløsninger ved brug af åbne data

 

Under overskriften Open Energy Days inviterer Erhvervsstyrelsen og Open Data DK til hackathon om energi, hvor studerende, iværksættere og virksomheder fra hele landet mødes på DOKK1 i Aarhus og omsætter åbne data fra energiområdet til innovative løsninger og services.

Vi står overfor store udfordringer på energiområdet nu og i de kommende årtier. Det er udfordringer, der ikke løses ad traditionelle veje. Udfordringer hvor vi må tænke radikalt anderledes for at finde løsninger.

Oprettet: 27. april, 2016
Aarhus Kommune vinder geodata-pris

Den samlede danske geodata-branche – offentlige såvel som private firmaer – har tildelt Aarhus Kommune en pris for udviklingen af et digitalt bykort, der gør det hurtigt for borgere og beslutningstagere at få et overblik over store datamængder.

Oprettet: 18. april, 2016
Airbnb chef skal føre den aarhusianske startup Reshopper ud i verden

Deleøkonomi er et af de centrale emner for Smart Aarhus, og derfor synes vi, at det er rigtig spændende at Aja Guldhammer Henderson skal være COO i aarhusianske Reshopper. Aja Guldhammer Henderson er nemlig en yderst erfaren kvinde inden for deleøkonomi, idét hun kommer fra en stilling som nordisk chef i Airbnb.

Oprettet: 14. marts, 2016
AGF og NRGi lancerer nyt smart tiltag

Som et led i Smart City tankegangen kan du nu låne gratis solcelle-mobilopladere til AGF’s hjemmekampe.

I fremtiden behøver du ikke længere at spare på strømmen når du er til AGF’s hjemmekampe. NRGi og AGF låner nu solcelle-mobilopladere til de strømtrængende fans. Tiltaget er ét af forhåbentligt flere tiltag i NRGi og AGF’s Smart City tankegang, hvor der er fokus på at skabe effektive og bæredygtige løsninger til bylivets udfordringer.

Oprettet: 14. marts, 2016
Få inspiration til at bruge offentlige data i din forretning

D. 7 april inviterer Open Data Aarhus og Innovationsnetværk Service Platform dig til et inspirationsarrangement, hvor der stilles skarpt på, hvordan du i fællesskab med offentlige institutioner kan fremme anvendelse af og værdiskabelse med open data.

Oprettet: 02. marts, 2016

I forbindelse med Vejle Kommunes deltagelse i samarbejdet 100 Resilient Cities lanceres Europas første resiliensstrategi d. 17 marts. 

Som den eneste by i Norden er Vejle en del af det globale netværk 100 Resilient Cities. Et projekt der hører under The Rockefeller Foundation, og som har til formål at skabe mere robuste og elastiske byer, der er forberedte på både pludselige katastrofer og trusler der langsomt udvikler sig. 

Oprettet: 09. februar, 2016
Mennesker ved Åen

En ny Smart City vækstrapport  fra Arup og CEDI fastslår at Danmark har potentialet til at blive internationalt førende indenfor Smart City. Men for at realisere potentialet skal Danmark bruge erfaringerne fra andre lande til at skabe vækst og udvikling.

Oprettet: 02. december, 2015
Smart cities Shanghai Aarhus

Samarbejdet bliver mellem Aarhus og Shanghais store udviklingsområde, Pudong New Area, og kommer blandt andet til at have stor fokus på videnskabelig og teknologisk innovation, samt digitalisering, herunder smart cities.

 

Foruden at huse 5.5 mio. indbyggere, så huser Pudong en lang række højteknologiske udviklingsparker, Kinas finansielle centrum, én af verdens største dybvandscontainerhavne og ikke mindst Shanghais internationale lufthavn.

 

Dansk-kinesisk samarbejde

Oprettet: 21. oktober, 2015

Siden den 21. september har Aarhus Kommunes første medborgerskabspolitik været i høring, og frem til den 15. november 2015 har du stadig mulighed for at afgive dit eget høringssvar.

Oprettet: 21. oktober, 2015
Smart City Projekter

I anledningen af NRGI's 100 års jubilæum har du nu muligheden for at søge op til en million kroners støtte til innovative, nytænkende og kreative projekter, med fokus på at nedsætte ressourceforbrug eller gøre det lettere og mere behageligt at være borger.

Oprettet: 19. oktober, 2015
Challenges Open Data

Erhvervsstyrelsens Challenge giver dig muligheden for at vinde 100.000 kr. samtidigt med at du hjælper små og mellemstore virksomheder, med at skabe værdi af Open Data.

Oprettet: 28. september, 2015

Kom til Åbningen af J. Boye konferencen i Aarhus tirsdag 3. november 2015

Tid: 16.30 - 22.00
Sted: Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C
 

Smart Aarhus tilbyder i samarbejde med Janus Boye en unik mulighed for at komme med til den 11. J. Boye konference i Aarhus til november.
Til en reduceret pris på kun 500,- kr. + moms, kan du tirsdag d. 3. november fra kl. 16.30 – 22.00 opleve:

ÅBNINGSTALE AF BORGMESTER JACOB BUNDSGAARD

KEYNOTE: USE CONTENT STRATEGY TO REDEFINE YOUR ORGANISATION AND MAKE IT WIN

Oprettet: 16. juli, 2015

I forbindelse med EU-projektet OrganiCity, som Smart Aarhus deltager i, skal vi indsamle borgernes syn på deres liv i Aarhus for senere at bruge denne viden til at udvikle Smart City løsninger i overensstemmelse med borgernes behov.

Oprettet: 02. juli, 2015

I dag huser verdens byer flere mennesker end nogensinde før, og den massive befolkningstilstrømning sætter byers infrastruktur og ressourcer under pres. Ifølge Bettina Tratz-Ryan fra den amerikanske konsulentvirksomhed Gartner ligger der dog et positivt potentiale i udviklingen. Anvendes den digitale teknologi korrekt, kan byer skabe mere bæredygtige services og reducere deres co2-udslip.

 

Oprettet: 10. juni, 2015

Når Aarhus i fem dage om året skal være hele Danmarks internet-hovedstad, kræver det blod, sved og engagement hele vejen rundt om bordet. Med Aarhus Kommune, Smart Aarhus og stærk opbakning fra private virksomheder er Internet Week Denmark et vellykket eksempel på den såkaldte skandinaviske tredje vej.

Oprettet: 21. maj, 2015

D. 6. juni 2015 inviteres alle i og omkring Aarhus til at gøre en konkret forskel for deres lokalsamfund, når Den Sociale Dag afvikles for første gang.

Oprettet: 17. maj, 2015

Er du interesseret i design og arkitektur i praksis? Vil du gerne have indblik i hverdagen hos nogle af Aarhus’ største designere, arkitekter og modehuse, og samtidig få en unik mulighed for at udvide dit netværk?

Oprettet: 07. maj, 2015

Aarhus Kommune har længe investeret i at forbedre forholdene for byens cyklister. For nylig blev en ny service lanceret, der favoriserer cyklen i bytrafikken, og som skal gøre det endnu mere attraktivt for Aarhusianerne at vælge den bæredygtige transportform. 

Oprettet: 11. marts, 2015

Aarhus er med fra start i et nyt samarbejde ved navn Open and Agile Smart Cities. Navnet dækker over et initiativ, hvor byer fra Europa og Latinamerika frigiver data ud fra en fælles standard, og det udgør et kraftfuldt potentiale for hele Smart City-tanken.