Aarhus City Lab

Aarhus og Shanghai indgår erhvervssamarbejde, med fokus på smart cities.

Smart cities Shanghai Aarhus

Samarbejdet bliver mellem Aarhus og Shanghais store udviklingsområde, Pudong New Area, og kommer blandt andet til at have stor fokus på videnskabelig og teknologisk innovation, samt digitalisering, herunder smart cities.

 

Foruden at huse 5.5 mio. indbyggere, så huser Pudong en lang række højteknologiske udviklingsparker, Kinas finansielle centrum, én af verdens største dybvandscontainerhavne og ikke mindst Shanghais internationale lufthavn.

 

Dansk-kinesisk samarbejde

”Når en millionby med en af verdens største økonomier på den måde opfordrer til et nærmere samarbejde, så ser vi det som en helt oplagt chance, vi naturligvis forfølger. Vi vil nu i samarbejde med det lokale erhvervsliv i Aarhus og Østjylland undersøge mulighederne for at bidrage til konkrete dansk-kinesiske forretningsaftaler”, siger Aarhus Borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Byernes ligheder

Byernes udvikling minder meget om hinanden, hvad angår det maritime område, cleantech- og miljøområdet samt uddannelses- og ældreområdet. Det bliver derfor spændende at se hvad dette nye samarbejde får at betydning for udviklingen af Aarhus som Smart City.