Aarhus City Lab

Besøg af Markku Markkula formanden for det Europæiske Regionsudvalg

D. 7. juli besøgte Markku Markkula, formanden for det Europæiske Regionsudvalg Region, Region Midtjylland og Aarhus.  

Programmet var godt pakket, der startede ved Gentænk Landsbyen på Djursland, som fokuser på fremtidens landsby og initiativet 'Bro mellem generationer'.  

Dernæst gik turen mod Godsbanen og Institut for X, hvor Markku Markkula startede med en guide tur og fik et indblik i produktionscenteret og græsrodslaboratoriet til byrums udvikling.  Næste stop var i Dokk1, hvor Viceborgmester Marc Perrera Christensen bød Markku Markkula velkommen og viste rundt i Dokk1, sammen med Rolf Hapel forvaltningschefen for Borgerservice og Biblioteker. Rundturen indledte en drøftelse om gentænkning af de offentlige rum og biblioteker, som drivkraften for innovation og borgers engagement.  

Turen gik videre til Center for Innovation i Aarhus (CFiA), hvor Bo Fristed chef for ITK og CFiA præsenterede Markku Markkula for Aarhus's Smart City strategi og udvikling, som i høj grad omfatter en stærk samskabelse mellem borgere, myndigheder, private virksomheder og videns institutioner. Aarhus Universitet præsenterede ligeledes for Markku Markkula omkring deres fremtidige strategi, og Regionen præsenterede drivkraften bag regionens vækst og udvikling.  

Til præsentationerne deltog også robotten Norma Pepper, som altid pådrog sig opmærksomheden fra de andre deltagere. Efterfølgende gik turen til Climate Planet, hvor en enorm globe formidler klimaændringer og udfordringer på vores planet. 

Afslutningsvist for dagens program, fik Markku Markkula oplevet Aarhus by fra søsiden med Sea Rangers og fik indsigt i byens og havnefrontens udvikling og den dybtrækkende kultur i Aarhus for forandringsvillighed og samarbejdsvilje, der rækker helt tilbage til vikingetiden.

 

For mere information kontakt:

International Innovation Lead - Louise Overgaard: mlog@aarhus.dk 

 

På billedet herunder ses ​Markku Markkula, Taina Tukiainen, Marc Perrera Christensen, Theresa Blegvad, Kirstine Bille, Johnny Laursen, Martin Brynskov, Adriënne Heijnen, Pia Fabrin, Bo Fristed og Louise Overgaard. På besøg i ITK (Innovation, Teknologi og Kreativitet).