Aarhus City Lab

Deleøkonomisk Folkemøde 2017

Billede af debat til Deleøkonomisk Folkemøde

Søren Frichs Vej i Aarhus lagde mandag den 21. august grund til Deleøkonomisk Folkemøde 2017. Omkring 300 mennesker deltog om formiddagen i en konference, der efter middag blev omdannet til et folkemøde. Her kunne man opleve samtaler og debatter og have rig mulighed for at lære deleøkonomien at kende.   

Erhvervsminister Brian Mikkelsen og borgmesteren i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, åbnede Deleøkonomisk Folkemøde mandag morgen i høj solskin. De mange gæster havde forsynet sig med en kop kaffe og en bid brød. De fortalte, at deleøkonomi er en del af den måde, vi i fremtiden skal tænke medborgerskab på, og det er en vigtig del af den bæredygtige omstilling. Herefter var der oplæg fra nogle af Danmarks mest succesfulde start-ups, såsom GoMore og Reshopper, og udenlandske eksperter som Boyd Cohen, der har specialiseret sig i deleøkonomi og byudvikling. Konferencens mange deltagere fik både inspiration til nye deleøkonomiske foretagender, og kunne samtidig lære om mekanismerne bag.

Efter middag var det folkemøde for alle interesserede. Programmet stod på debatter med bl.a. Airbnb og arrangementer med eksempelvis Cirkulær by Design, hvor deltagerne kunne skille smartphones og boksmadrasser ad for at forstå, hvordan vi kan genanvende vores brugsgenstande og mindske samfundets overforbrug. Derudover var der musik med Ragtime og Robert Snider, trylleshow for børn, strik til tæpper til folk i nød og genbrugsbutik. Folk fra nær og fjern kunne smide sig i sækkestolene på Givismevejen og lytte til en snak om bæredygtig genanvendelse eller læse i en bog, de havde fundet i Deloteket – en vogn, hvor man kunne give brugte bøger videre. Undervejs kunne man forsyne sig med i en af madboderne fra Kødbyens Mad & Marked.

I løbet af dagen nåede op mod 1000 mennesker at lægge vejen forbi deleøkonomisk folkemøde.