Aarhus City Lab

Deltag i Den Sociale Dag og gør en forskel for dit lokalsamfund

D. 6. juni 2015 inviteres alle i og omkring Aarhus til at gøre en konkret forskel for deres lokalsamfund, når Den Sociale Dag afvikles for første gang. Projektet, der er udviklet af den aarhusianske organisation Fundamentet, vil forsøge at samle byens borgere om at løfte en række praktiske opgaver ved hjælp af frivilligt arbejde i seks timer i løbet af én dag. Projektet skal ikke bare være med til at engagere aarhusianerne i frivilligt arbejde, men også styrke fortællingen om, hvor meget der kan opnås, når mange borgere går sammen om et projekt.

Foreninger og organisationer, der beskæftiger sig med miljø, mennesker eller kultur, har på Den Sociale Dags hjemmeside budt ind med opgaver, som de normalt ikke har midlerne eller tiden til at udføre. Opgaverne dækker over alt fra at male en slidt bygning og underholde med musik på et plejehjem til at lave havearbejde og anmelde bøger og film på biblioteket.
På hjemmesiden www.densocialedag.dk kan man finde en oversigt over alle opgaver, og her kan frivillige også melde sig til den specifikke opgave, de ønsker at bidrage til, og om de kan deltage i to, fire eller alle seks timer. Om aftenen åbnes dørene for gratis arrangementer for de frivillige bl.a. med koncerter på Radar og film i Øst for Paradis.
Arrangørerne af Den Sociale Dag opfordrer familier, foreninger, virksomheder, skoler, enkeltpersoner og klubber til at deltage og være med til at løfte Aarhus i fællesskab.