Aarhus City Lab

Digital chip vil sikre ’grøn bølge’ for cyklister i Aarhus

Aarhus Kommune har længe investeret i at forbedre forholdene for byens cyklister. For nylig blev en ny service lanceret, der favoriserer cyklen i bytrafikken, og som skal gøre det endnu mere attraktivt for Aarhusianerne at vælge den bæredygtige transportform. 

Servicen er baseret på en chip, der installeres på cyklen og sender signal til lyskrydsene om, at man er på vej. Lyskrydsene vil i det omfang det er muligt sørge for, at lyset er grønt, når cyklisten ankommer. Servicen er i øjeblikket i en testfase, hvor 200 frivillige er blevet udsty-ret med en chip, der giver dem mulighed for at få grønt lys i et bestemt kryds i Aarhus midt-by. Planen er, at projektet skal udvides til de mest cykeltrafikerede kryds i Aarhus.

Initiativet er et specifikt resultat af det EU-finansierede Smart City-projekt ved navn RADI-CAL, som Aarhus Kommune deltager i sammen med fem andre europæiske smart cities. Det årlige review af RADICAL fandt sted i Aarhus d. 22.-23. april 2015, hvor projektpartnerne, den tilknyttede Project Officer samt 3 reviewere fra EU-kommissionen, kom til Aarhus for at vurdere projektets fremdrift. Mødet blev en stor succes for såvel projektet generelt som for Aarhus, og der blev også mulighed for at vise byen og nogle af vores Smart City-løsninger – herunder cykelchippen - frem.

Læs mere om RADICAL på projektets website her.