Aarhus City Lab

Gates Foundation donerer 7,3 mio. til bibliotekerne i Aarhus

The Bill & Melinda Gates Foundation donerer nu mere end 1,1 million dollars til to projekter, der involverer de aarhusianske biblioteker. Projekterne blev senest drøftet på et møde mellem kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad og fonden i forbindelse med den internationale bibliotekskonference, IFLA, i Ohio USA.
 
I alt 1.115.000 dollars - svarende til mere end 7,3 millioner kroner - donerer The Bill & Melinda Gates Foundation til projekter med de aarhusianske biblioteker. Dermed fortsætter fonden sit mangeårige samarbejde med Aarhus.

Samarbejdet blev drøftet i forbindelse med den årlige bibliotekskonference IFLA, der i år blev afholdt i Columbus Ohio. Det skete på et møde, hvor både direktøren for Gates Fondens ”Global Libraries”-initiativ, Deborah Jacobs, og rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, deltog.
 
- Det er dejligt at opleve den store internationale interesse for vores biblioteker. Jeg er taknemmelig for, at Gates fonden så massivt bakker op om vores arbejde, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.
 
Der er tale om to donationer fra fonden.

315.000 dollars er givet til Next Library Konferencen, som afholdes i juni 2017 på Dokk1. Det forventes, at 350 deltagere fra op mod 35 lande i den anledning vil besøge byens nye Hovedbibliotek.
 
Den anden donation på 800.000 dollars gives til et samarbejde mellem bibliotekerne i Chicago og Aarhus. Samarbejdet har til formål at inspirere og hjælpe biblioteker fra hele verden til at omdanne sig til aktive medborgercentre. Det sker igennem værktøjer i et toolkit med navnet Design Thinking for Libraries.