Aarhus City Lab

INVITATION: Datadrevet optimering af forretningen

Aarhus Kommune er for 5. år i træk med til at arrangere Danmarks største digitale event – Internet Week Denmark. I den forbindelse vil arrangementet ”Datadrevet optimering af forretningen”, belyse hvordan man gennem adfærdsmåling kan optimere driften i byen ved eksempelvis Aarhus Festuge, og når turismesæsonen er på sit højeste.

TDC har udviklet et system, der kan kortlægge adfærd gennem masterne i regionen ved at tracke simkort. Det åbner op for nogle perspektiver for kommunerne, der bedre vil kunne tilrettelægge driften og planlægning af kommende events. Teknik & Miljø vil i første omgang anvende måleredskabet under Aarhus Festuge 2018, hvor de vil kunne bruge adfærdsdataen til at kortlægge, hvor folk har været aftenen forinden. På den måde kan man bedre koordinere eksempel rengøring af koncertpladserne, da man ved hvor mange mennesker, der har været de forskellige steder.

Visit Aarhus brugte måleredskabet tre uger i sommeren 2017. De kunne se, hvor turisterne havde været og hvor de gik hen bagefter. Det gav en mere fokuseret måde at kommunikere med turister på og mere tillokkende events.

Dataen er anonym, og krypteret gennem et system, så man ikke kan gå ind og se personnumre, men kun det statiske materiale om de personer, der deltager i events. Derfor er det også 100 procent lovligt.

 

Det foregår d. 2. maj 2018 kl. 15:00 – 15:50 i rådhushallen.

 

Program:

15:00               Velkomst ved Niels Højberg + High level person ved TDC

15:10                Introduktion af måleredskabet af TDC ved forretningsudvikler Claus Jelle og  

                         Head of Commercial Data Analytics Trine Bettina T. Madsen

15:25                CASE: VisitAarhus ved Trine Lundorf

15:35                CASE: Teknik & Miljø – Kim Guldvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed

15:45                Spørgsmål til TDC, VisitAarhus og Teknik & Miljø

15:50                Afrunding og tak for i dag