Aarhus City Lab

København og Aarhus fremhæves som førende Connected Cities i verden af FedEx

København og Aarhus fremhæves som førende Connected Cities i verden af FedEx

FedEx's magazin Access, hylder en ny generation af innovatorer som er på randen af den næste store ide. Access udforsker, hvordan transport, technologi og åbne grænser kan kombineres til at løfte mennesker, virksomheder og samfund til at opnå højere standarder for levevilkår over alt i verden.

I den nyeste udgave bliver København og Aarhus fremhævet for deres innovative tilgang til at forbinde byen med mennesker, og som værende blandt de førende byer i verden inden for 'the connected cities movement' - En udvikling der bærer frugter og skaber et mere effektivt, behageligt og bæredygtigt sted at leve, arbejde og lege.

I artiklen beskrives der mange konkrete måder, hvorpå København og Aarhus har nytænkt byerne på. For eksempel den såkaldte Dokk1 bygning i Aarhus – en bygning der er et hybrid fællesskabsrum, som har modtaget international anerkendelse og fået tildelt en bevilling af the Bill & Melinda Gates Foundation for bedste bibliotek, hvortil den skal medvirke til at udvikle og transformere biblioteker over hele verden. Dokk1 er også designet til at introducere borgerne til nye teknologier, så som droner, 3D-printning, humanoid robotten Norma Pepper (der har egen facebookside) og meget mere.

"Dokk1 is not just a global best pratice of modern libraries. It's the embodiment of connected life in the modern age." - Martin Brynskov, Associated professor, Interaction Technology, Aarhus University.

Læs hele artiklen her.  http://access.van.fedex.com/day-life-connected-city/