Aarhus City Lab

Nordic Smart City Network rejser 4 millioner norske kroner til fælles Living Lab

Gennem en fælles ansøgning har de elleve byer i Nordic Smart City Network fået 4 millioner norske kroner til at forme et projekt, der skaber bedre living labs i de nordiske smart cities med særligt fokus på de fem hovedstæder. Smart City Aarhus skal i den sammenhæng lave en videndelingsplatform, der gør det lettere at samarbejde på tværs af landegrænserne.   

Projektets mål er at udvikle og undersøge best practice for living labs i forbindelse med byudvikling. Ved at kombinere viden fra fem lande og elleve byer vil man kortlægge muligheder og udvikle et samarbejde, der skal gøre de respektive byer mere attraktive for virksomheder at befinde sig i.

 

Projektet varer 22 måneder og vil:

Lave en web-baseret platform til kommunikation og samarbejde

Lave en fælles, nordisk best practice for innovative projekter i en Smart City

Workshops for byerne med henblik på videndeling

Præsentere konkrete resultater på store Smart City-konferencer i Barcelona, New York og Stavanger

 

Et living lab er et værktøj for start-ups såvel som større virksomheder. I Aarhus er havne-firkanten et living lab, hvor der bliver målt på besøgende, hvad de foretager sig, hvor lang tid de er der, osv. Det giver noget viden, der er tilgængelig for dem, der er interesserede. Det betyder virksomheder ikke skal foretage sine egne undersøgelse i forbindelse med forretningsudvikling, og living labs derfor skaber grundlaget for en hurtigere vækst.

Da de forskellige byer i Nordic Smart City Network på mange måder er sammenlignelige, er det derfor både relevant og vigtig at vidensdele og hjælper hinanden med råd om løsninger til konkrete problemer.