Aarhus City Lab

OPEN ENERGY DAYS

Open energy days logo

Vær med til at udvikle fremtidens digitale energiløsninger ved brug af åbne data

 

Under overskriften Open Energy Days inviterer Erhvervsstyrelsen og Open Data DK til hackathon om energi, hvor studerende, iværksættere og virksomheder fra hele landet mødes på DOKK1 i Aarhus og omsætter åbne data fra energiområdet til innovative løsninger og services.

Vi står overfor store udfordringer på energiområdet nu og i de kommende årtier. Det er udfordringer, der ikke løses ad traditionelle veje. Udfordringer hvor vi må tænke radikalt anderledes for at finde løsninger.

Derfor inviterer vi til Open Energy Days, og det gælder både studerende, iværksættere og virksomheder - uanset kompetencer. Målet er at have en så bred palette af kompetencer repræsenteret som muligt, og derfor kan man deltage om man læser IT, markedsøkonomi, jura, kommunikation, litteraturvidenskab eller noget helt andet. Det er i sammenspillet, at der sket noget fedt!

Under hele arrangementet er der fagprofessionelle fra erhvervslivet til stede til at hjælpe og guide enten som mentorer eller i dommerpanelet bl.a. Preben Meyer, Systematic, BIIR, EmaZys, WeLearn og Center for Innovation i Aarhus.

Der vil være energidata fra flere af kommunerne i Open Data DK, ligesom vi er i dialog med EnergiNet, Aarhus Universitet, VIA University College, SDU m.fl. om data. Flere af kommunerne arbejder desuden på at formulere challenges til deltagerne. På den måde bliver arbejdet konkret og virkelighedsnært for deltagerne, og det øger desuden sandsynligheden for at relevante løsninger udvikles.

Vores ønske er at lave et helstøbt hackathon, hvor der er plads til at skabe innovative og anvendelige løsninger på landets energiudfordringer.