Om 'Sleep in the City'

Kunstværket

Frivillige fra Aarhus opfordres til at tage videoer i løb af dagen på deres yndlingssteder i Aarhus. Andre frivillige vil få muligheden for at deltage i en søvn-udførelse. Virgile Novarina vil ledsage frivillige ”Smart Sleepers” ved at sove offentligt på syv forskellige steder. F.eks. vil han ’performe’ i bymuseer og Aarhus City Lab – blot for at nævne nogle. Under udførelsen vil han bære et pandebånd, som måler hans fem primære hjernebølger. Fire andre frivillige fra Aarhus vil hver nat sove i deres hjem, mens de har et EEG-pandebånd på. Der vil være fire nye frivillige for hver nat i den syv nætter lange udstilling, hvilket giver i alt 28 frivillige Smart Sleepers.

Den interaktive videoinstallation, der er udtænkt af Walid Breidi, vil inkludere store skærme rundt om i byen. Personer, der går eller kører forbi skærmene, vil se videoer af deres by, som bliver transformeret gennem Smart Sleeper’s hjernebølger kombineret med Smart City data, som sammen skaber en drømmende atmosfære. Disse videoer er et mash-up af videomateriale fra Aarhus i løbet af dagen filmet af borgerne.

Kunsterne

Virgile Novarina

Efter at have studeret matematik og fysik dedikerede Virgile Novarina (født i Frankrig 1976) sig selv til den kunstneriske udforskning af hans egen søvn ved at skrive og male om den. Han begyndte også at undersøge andres søvn gennem fotografier og film. Virgile har udgivet syv bøger om sine tanker om emnet, og han har haft sit arbejde udstillet i Europa og USA. Siden 2006 har søvnen som handling været en integreret del af hans arbejde med ”En Somme”-serien af udstillinger, hvor han sover offentligt i butiksvinduer, gallerier og museer.

Walid Breidi

Walid Breidi er en digital kunstner, hvis arbejde er særligt koncentreret om spørgsmålet om kunstner-publikum-relation og -fortælling gennem teknologiens muligheder for spontan inddragelse af publikum. Han kombinerer kunstneres værker baseret på digitale tekniker. Under hans karriere har han altid blandet kunstnerisk praksis med undervisning på universiteter og kunstskoler. Hans fremvisninger og installationer har været vist internationalt i Europa, Nordamerika, Afrika og Asien.

Teknologien

Sleep in the City bruger digital og IoT teknologi kombineret med sensorer i Aarhus’ City Lab med søvndata og videokunst. Sensorerne i Aarhus måler luftkvalitet, trafik, larm og lys. Disse parametre har alle indflydelse på søvnkvaliteten.

Partnerskabet

ITK Kultur og Borgerservice i Aarhus skrev ansøgningen til Vertigo Initiativet. Idéen og konceptet, der beskriver Sleep ind the City, er lavet af artisterne Walid Breidi og Virgile Novarina, som blev udvalgt blandt en håndfuld ansøgere.

 

Samarbejdet er finansieret af EU Starts Residencies Program – Vidensteknologi og Kunst – og Aarhus Kommune.

 

Besøg EU STARTS på: https://vertigo.starts.eu/

Besøg Aarhus Kommune, ITK, på: https://dokk1.dk/hvem-bor-her/itk