Om 'Sleep in the City'

Kunsterne

Virgile Novarina

Efter at have studeret matematik og fysik dedikerede Virgile Novarina (født i Frankrig 1976) sig selv til den kunstneriske udforskning af hans egen søvn ved at skrive og male om den. Han begyndte også at undersøge andres søvn gennem fotografier og film. Virgile har udgivet syv bøger om sine tanker om emnet, og han har haft sit arbejde udstillet i Europa og USA. Siden 2006 har søvnen som handling været en integreret del af hans arbejde med ”En Somme”-serien af udstillinger, hvor han sover offentligt i butiksvinduer, gallerier og museer.

Walid Breidi

Walid Breidi er en digital kunstner, hvis arbejde er særligt koncentreret om spørgsmålet om kunstner-publikum-relation og -fortælling gennem teknologiens muligheder for spontan inddragelse af publikum. Han kombinerer kunstneres værker baseret på digitale tekniker. Under hans karriere har han altid blandet kunstnerisk praksis med undervisning på universiteter og kunstskoler. Hans fremvisninger og installationer har været vist internationalt i Europa, Nordamerika, Afrika og Asien.

Teknologien

Sleep in the City bruger digital og IoT teknologi kombineret med sensorer i Aarhus’ City Lab med søvndata og videokunst. Sensorerne i Aarhus måler luftkvalitet, trafik, larm og lys. Disse parametre har alle indflydelse på søvnkvaliteten.

Partnerskabet

ITK Kultur og Borgerservice i Aarhus skrev ansøgningen til Vertigo Initiativet. Idéen og konceptet, der beskriver Sleep ind the City, er lavet af artisterne Walid Breidi og Virgile Novarina, som blev udvalgt blandt en håndfuld ansøgere.

 

Samarbejdet er finansieret af EU Starts Residencies Program – Vidensteknologi og Kunst – og Aarhus Kommune.

 

Besøg EU STARTS på: https://vertigo.starts.eu/

Besøg Aarhus Kommune, ITK, på: https://dokk1.dk/hvem-bor-her/itk

 

Walid Breidi og Virgile Novarina præsenterer deres projekt "Sleep in the City" på Pompidou Center i Paris: