Aarhus City Lab

Aarhus er nomineret til prisen som Europæisk Innovationshovedstad - iCapital

Efter året som Europæisk Kulturhovedstad 2017 og prisen som Årets Frivillighovedstad 2018 har Aarhus igen mulighed for at vinde en fornem titel. Byen er nomineret til Europæisk Innovationshovedstad 2017 – Årets iCapital. Hovedpræmien består af 1.000.000 euro, cirka 7.5 millioner kroner, og går til den by, der er bedst til at eksperimentere og implementere innovative tiltag, engagere borgere og på den måde gøre byen attraktiv for andre byer at søge inspiration i.

Aarhus er især nomineret for sin evne til at give borgerne ansvar og inddrage dem i beslutningsprocesser, udvikling af social velfærd og for at eksperimentere med innovative koncepter og teste nye teknologier. Dette er initiativer som Smart Aarhus, Dokk1 og Center for Innovation i Aarhus gode eksempler på. Med nomineringen og en eventuel titel følger et ansvar for at videreudvikle den gode praksis for innovation og implementering i fremtiden.

”Aarhus består af vidensinstitutioner, virksomheder, borgere og kommune - og det er det tætte samarbejde og relationerne her imellem, der gør os til en stærk, innovativ by. Derfor ligger der i nomineringen til iCapital2017 en stor anerkendelse af det fælles arbejde i byen. Det kan vi alle være stolte af," siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard om nomineringen.

Aarhus er nomineret sammen med Berlin, København, Helsinki, Nice, Paris, Tallinn, Tampere, Tel Aviv og Toulouse, og allerede 7. november bliver det afgjort på en kongres i Lissabon, hvem der skal tage stafetten videre fra Amsterdam, der har titlen i dag.

Man kan læse mere om nomineringen her.