Aarhus City Lab

The Dark web

Vi ved ikke rigtigt, hvad der foregår på internettets skyggeside. Vi hører godt nok historierne om russiske internetkrigere, der påvirker det amerikanske valg, og om phishing mails og internet scams. Men hvad er op og ned, og hvad skal vi normale forbrugere være opmærksomme på, når vi begår os på internettet?

Jamie Bartlett driver ”Center for the Analysis of Social Media” som en del af tænketanken Demos i London. Han er ekspert i internetadfærd, og er forfatter til bogen ”the dark web”.

Han vil til åbningsceremonien til Internet Week Denmark gøre os klogere på, hvad der sker med det data, vi frigiver, når vi tilmelder os Google, Facebook eller Amazon. Disse gigant-virksomheden ved alt om os, og nogle gange mere end det. Når vi tror, vi er offline, kan vi blive aflyttet gennem vores telefonhøjttalere og kigget på gennem vores computer webcam. Har du nogensinde snakket om en tur til London, og pludselig dukker der reklamer op for billige flybilletter? Det er ikke tilfældigt.

Jamie Bartlett vil til åbningsceremonien af Internet Week Denmark den 2. maj i rådhushallen belyse internettets skyggeside. Tilmelding er påkrævet.