Aarhus City Lab

Public Expo under IoT Week

Public Expo, Byparken, Ridehuset, Aarhus, Musikhuset, IoT Week

Under hele foråret har der været Smart Aarhus-arrangementer under paraplyen Digital Spring. Er du nysgerrig på, hvordan fremtiden kommer til at se ud, når busser bliver selvkørende? Når vi ved hjælp af sensorer kan finde din stjålne cykel med det samme? Kom og oplev fremtiden med nogle af de muligheder, som IoT fører med sig, til Public Expo under IoT Week 2019. 

IoT Week er en konference, der i år finder sted i Aarhus fra d. 17. til d. 21. juni. Her mødes ledende figurer inden for teknologi og forskning af Internet of Things (IoT) og ikke mindst borgerne for at dele deres idéer om fremtidens hverdagsliv. For første gang nogensinde suppleres konferencen i dagene d. 18.-20. juni af en åben udstilling (Public Expo), hvor alle er velkomne. Her kan man se, mærke og afprøve nogle af de IoT-produkter og -løsninger, der allerede findes i dag. Det er gratis at deltage, og der er åbent for både besøgende og forbipasserende.

Public Expo er arrangeret i samarbejde med:
DITCOM, Aarhus Universitet, it-forum, Gehl Architects, Rambøll & Smart City Cluster Denmark

Følg Public Expo på Facebook her og se begivenheden.

Hvor ser vi IoT?

IoT i din hverdag ses i skikkelse af fysiske enheder med en internetforbindelse, hvilket for eksempel kan være robotstøvsugere, der kommunikerer med en app, eller et køleskab, der fortæller dig, hvornår du skal købe mælk. Men IoT er ikke kun en løsning på hverdagens små problemer. Det kan også løse mere komplekse problemstillinger såsom infrastruktur. Derfor håber vi, I har lyst til at deltage og udvide jeres kendskab til IoT.

På Public Expo kan du udforske kunstig intelligens & smart data, fremtidens industri & handel, smart city & samfund, sikkerhed & databeskyttelse 5G og netværke og meget mere. Men der vil ikke kun blive set på teknologien. IoT er nemlig også et spørgsmål om grænser mellem privatliv og overvågning. Hvordan er det at bo i fremtidens smart city, hvor konstante data flows styrer byen?

Alt dette vil du kunne opleve i hjertet af Aarhus i Byparken og Ridehuset lige ved siden af selve IoT Week konferencen, der foregår i Musikhuset. Der vil være mulighed for at besøge over 40 forskellige stande og se forskellige virksomheder og organisationers bud på spændende IoT-løsninger.

Det er gratis at deltage, og der er åbent for både besøgende og forbipasserende.

Her kan du se, hvordan området i Byparken og Ridehuset kommer til at se ud, når det bliver forvandlet til en åben udstilling af spændende IoT-løsninger. Der tages stadig forbehold for ændringer i planen af hensyn til den endelige sikkerhedsgodkendelse. 

Du kan finde mere information om udstillerne og opsætningen af området på kortet her. Følgende udstillere vil være tilstede på Public Expo: 

Public Expo er ikke en del af IoT Week og er derfor gratis og åbent for alle – udstillere og publikum. Ønsker man adgang til selve IoT Week, kan billetter købes her.

Foreløbigt program

IoT Week 2019 - 17.-21. juni i Aarhus

Du kan finde mere information om IoT Week her.

Public Expo, IoT Week 2019 - 18.-20. juni, Aarhus, (Hver dag fra 09:00 til 17:00)

Opsætning af Public Expo området: 12:00 – 22:00, d. 17 juni (mandag)

Åbningsceremoni

11:00 -11:30, d. 18. juni (tirsdag)

Public Expo bliver åbnet af Henrik Seiding, Aarhus Kommune, Martin Brynskov, Aarhus Universitet, Jeff Risom, Gehl Architects, Neel Strøbæk, Rambøll og Karsten Dehler, it-forum.

Public Expo bliver taget ned 17:00 – 22:00, d. 20. juni (torsdag).

Program for scener

I løbet af Public Expo vil der være workshops og sessioner på tre forskellige scener. Hvis du er interesseret i at afholde en workshop i forbindelse med Public Expo, kan du kontakte Amanda Andersen aa@itforum.dk og høre mere om mulighederne. Du kan se det foreløbige program her:

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

De 32 afholder en åben workshop for skoleklasser fra 7. klasse og op, hvor der vil være mulighed for at arbejde med microbits. 

Digi Pippi er en forening, der laver workshops og events for piger i alderen 7 til 13 år. Formålet er at øge pigernes interesse for IT, teknologi og digitalisering. Under Public Expo vil der være to forskellige workshops, hvor der er mulighed for at lære at kode på en sjov og nem måde. 

Nordic IoT og Grundfos laver en workshop, der sætter fokus på mulighederne for at reducere det globale vandforbrug ved hjælp af IoT-løsninger. 

Sleep in the City er en kunstinstallation, der viser en serie af unikke optagelser optaget i byen og afspillet i real-time. Kunstnerne inviterer borgere til at reflektere over søvnens betydning i et byliv. Læs mere om kunstværket her på siden.