Aarhus City Lab

Trecifret millionbeløb til projekt om teknologi i fremtidens byer

EU giver et trecifret millionbeløb til kæmpeprojektet SynchroniCity, der ledes af Martin Brynskov, lektor ved Aarhus Universitet. Projektet vil skabe et globalt digitalt marked for Internet of Thing (IoT) og Smart Citites, der bygger på fælles standarder og tager udgangspunkt i borgerne og byernes behov.

”Byer er katalysatorer for en gennemgribende digital omstilling af hele samfundet. Det er her al kompleksiteten mødes. Vi ser, at simpel copy-paste ikke fungerer fra den ene by til den anden. SynchroniCity er en del af en langt større global bevægelse, som skal få os videre fra forsøgsstadiet og med eksemplets magt skabe løsninger og standarder, der passer til den virkelige verden på en måde, der både er god for både borgere, myndigheder og virksomheder. Vi skal vise, hvordan man kan koble lokale hensyn til et globalt marked ved at sætte menneskers behov i centrum,” forklarer Martin Brynskov.

For at få skabt et velfungerende fælles digitalt marked inviteres små og store virksomheder som en del af projektet gennem udbud til at bidrage, så nye ideer kan modnes i praksis og sprede sig som ringe i vandet, på tværs af by- og landegrænser.

 

Fakta om SynchroniCity          

  • SynchroniCity bygger på det globale initiativ Open & Agile Smart Cities (OASC), som tæller over 100 byer i 22 lande

  • SynchroniCity blev lanceret på konferencen Connected Smart Cities i Bruxelles. Se videoer fra åbningen med Europa-Kommissær, Günther H. Oettinger og lektor Martin Brynskov m.fl.

  • SynchroniCity har et samlet budget på ca. 150 mio. kr. (20 mio. euro), heraf ca. 120 mio. kr. (15 mio. euro) fra EU, resten kommer fra virksomheder, byer og partnerlande

  • Der er i alt 34 partnere tilknyttet SynchroniCity, både virksomheder, byer og universiteter

  • De centrale byer i SynchroniCity er: Eindhoven, Helsinki, Antwerpen, Manchester, Porto, Santander, Milano og Carouge (Genève), samt Léon (Mexico), Seongnam (Sydkorea), Portland (USA) og en række brasilianske byer

Læs mere om det globale initiativ Open & Agile Smart Cities (OASC).