Aarhus City Lab

Vejle præsenterer Europas første resiliensstrategi

I forbindelse med Vejle Kommunes deltagelse i samarbejdet 100 Resilient Cities lanceres Europas første resiliensstrategi d. 17 marts. 

Som den eneste by i Norden er Vejle en del af det globale netværk 100 Resilient Cities. Et projekt der hører under The Rockefeller Foundation, og som har til formål at skabe mere robuste og elastiske byer, der er forberedte på både pludselige katastrofer og trusler der langsomt udvikler sig. 

Vejles resiliensstrategi
I forlængelse af samarbejdet har Vejle udarbejdet en resiliensstrategi og en handlingsplan, der skal bidrage til at udvikle modstandskraft overfor spirende udfordringer, og samtidigt skabe en vision for morgendagens resiliente by. Vision for projektet er, at Vejle skal skabe en bedre, mere levende og velfungerende by, i både gode og i dårlige tider.

Lanceringen af resiliensstrategien
Strategien præsenteres d. 17 marts på Resilience Erhvervs- og Netværkskonference, på Hotel Munkebjerg i Vejle. Foruden lanceringen af strategien så gæstes konferencen af nationale og internationale eksperter på området, heriblandt 100 Resilient Cities Regional Director Christiana Fragola og stifterne bag danske Resilience Lab Denmark. 

 

I øvrigt var Vejles Cheif Resilience Officer med til at starte Smart Aarhus i 2011, så vi har stor tiltro til den kommende strategi. 

 

Du læse mere om Resiliens i Vejles her, og læse mere om 100 Resilient Cities netværket her.